De Hartekamp Groep zet in op kwaliteit

Klantverhalen

Maart 2023

Over onze klant de Hartekamp Groep

Zorgorganisatie de Hartekamp Groep werkt aan een zo goed mogelijk leven voor cliënten met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en voor degenen die zorg en verantwoordelijkheid voor hen dragen. Met meer dan 40 locaties in Zuid-Kennemerland/IJmond en de Duin- en Bollenstreek biedt de Hartekamp Groep een breed palet aan dienstverlening: van kinderdagcentra en naschoolse opvang, tot vrijetijds- en dagbesteding, van woon- en werkvormen tot specialistische zorgvormen.

Uitdaging

Desiree Sollewijn Gelpke, bestuurder bij de Hartekamp Groep:

“Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen met intensieve en complexe zorg- en/of ondersteunende vragen in onze eigen regio te ondersteunen”. Uitdagend voor elke zorgorganisatie is de verschuiving in de arbeidsmarkt (vast/flex), krapte op de arbeidsmarkt en stijging van de totale kosten externe inhuur (PNIL). “Als Hartekamp Groep willen we de inzet van externe zorgverleners zo goed mogelijk inrichten binnen onze flexibele schil, op gebied van kwaliteit en capaciteitsmanagement. Dit willen wij naar het hoogste niveau brengen. Sturing op optimale en kwalitatieve inzet van PNIL is een kwetsbaar proces waarbij het lastig is een sluitend overzicht te hebben op tarief en inzet. Zonder innovatie zijn dit soort handelingen divers, kostbaar, foutgevoelig en arbeidsintensief", aldus Desiree.

De meerwaarde

Monica de Lange, projectleider Informatiemanagement bij de Hartekamp Groep:

“Het doel van dit project is om inzicht en grip te krijgen op de arbeidsmarkt met name de inzet van de zzp'ers door inzet van het Elanza platform. Dit doen we eerst binnen de Hartekamp Groep en daarna kunnen we dankzij het platform samenwerken met meerdere zorgverleners uit de regio. Daarbij is kwaliteit en continuïteit van zorg een speerpunt, waar Elanza ons bij helpt.” De Hartekamp Groep creëert met Elanza een eigen zzp platform voor het verbeteren van kwaliteit en de mogelijkheid tot regionale uitwisseling. "Het platform ondersteunt ons in de sturing op kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om favoriete zorgverleners toe te wijzen, automatische signalering bij afloop van belangrijke documenten zoals VOG/BIG, inzicht in gewenste kwalificaties en automatische briefing en notificaties om no show te helpen voorkomen. Het gewenste proces voor zzp'ers van werven tot facturering wordt gedragen door de organisatie, past binnen het platform van Elanza en zorgt voor meer kwaliteit, betere inzet van capaciteit, een sluitende compliance, inzicht, tijdwinst en kostenbesparing", legt Monica uit.

De voordelen op een rij

Met het Elanza platform zet de Hartekamp Groep in op:

  • Meer stabiliteit en continuïteit op de regionale arbeidsmarkt;
  • Bewaken van kwaliteit en vakmanschap ivm de complexer wordende zorg;
  • Regionale samenwerking en behoud van medewerkers;
  • Loopbaanmogelijkheden voor medewerkers;
  • Kostenbeheersing en eerlijke contracten met zzp’ers;
  • Anticiperen op wet-en regelgeving

___________________

Op de foto:

Martine Dewever - Informatie manager; Desiree Sollewijn Gelpke - Raad van Bestuur; Anouk Haazelager - CEO Elanza; Monica de Lange - Projectleider zzp portaal; Erwin Zoutman - Senior RADAR plannen en roosteren; Irmgard Pijlman - Medewerker RADAR plannen en roosteren; Ingrid Ikelaar - Senior Informatie manager, Floris van Alkemade - Oprichter Elanza; Rick Val - Functioneel beheerder


Gerelateerde artikelen